Terrasverwarmer

Iedereen zit natuurlijk wel graag even buiten. Zeker in de mooie lente- en zomermaanden. Zoals je in alle artikels op deze website al kon lezen is de ideale oplossing een terrasoverkapping. Zo kan je heerlijk in de buitenlucht vertoeven zonder last te krijgen van zonnebrand of te fel licht.
Heerlijk barbecuen of kletsen met de familie en/of vrienden hoort daar natuurlijk ook bij. Misschien zelf een klein feestje? Zoals je vast wel weet durven die gezellige feestjes wel eens uitlopen en wordt een afgekoelde temperatuur vaak de spelbreker van de gezellige avond.
Om de feestjes en kletspartijen gaande te houden is er nochtans een simpele oplossing! Installeer een vorm van verwarming onder of aan je terrasoverkapping en dat is weer al een probleem opgelost.

terrasoverkapping terrasverwarmer

Welke terrasverwarmers?

Je hebt de keuze tussen gas en infrarood verwarming als je voor terrasverwarmers gaat.

Gas terrasverwarmer
Een terrasverwarmer op gas typeert zich natuurlijk doordat het gebruik maakt van gas. Zo’n gas terrasverwarmer vind je alleen in een staande versie. Gewoon omdat het te gevaarlijk is om die op te hangen.
Een gas terrasverwarmer zal ook iets duurder zijn in gebruik in vergelijking met een IR terrasverwarmer. Bedenk ook dat je gas apart moet aankopen en bijvullen als je terrasverwarmer moet blijven draaien.
Anderzijds is er wel geen kabel voor nodig en kan deze draadloos worden geplaatst.

Meer lees je hier.

Infrarood terrasverwarmer
Meer gebruikt dan de gas terrasverwarmer en meer mogelijkheden qua uitzicht, is de infrarood terrasverwarmer.
Het voordeel van deze terrasverwarming is dat ze eenvoudig aan te sluiten is met een elektriciteitskabel en dat je er geen aparte gas in moet gaan gieten.
Bij een infrarood terrasverwarming worden de lampen tot enorme hittes geboost en die stralen vervolgens rechtstreeks op de huid van de onderzittenden. Daardoor gaat er minder warmte verloren naar de omgeving en is deze terrasverwarming veel effectiever dan een terrasverwarmer op gas.

Meer lees je hier.

Hangend of staand?

Die keuze ligt natuurlijk volledig bij jou! Meestal gaat het hierbij om voorkeur. Een staande terrasverwarmer kan meestal grotere oppervlaktes verwarmen, maar is wel heel sterk aanwezig.
Opgehangen verwarmingen zijn minder zichtbaar doordat ze ophangen en meestal in kleinere formaten voorkomen. Bedenk bij deze laatste wel dat je ook bekabeling hebt en dat je deze dus het best wegwerkt.terrasverwarmers

Prijs terrasverwarmer

Afhankelijk van welk type terrasverwarming je aanschaft, verschilt de prijs ook al meteen. Groter is over het algemeen duurder.
Gaskachels zullen ook duurder uitvallen dan IR verwarming.
Hieronder kan je reële prijzen bekijken en misschien wel een terrasverwarming aanschaffen.terrasverwarmers terrasoverkappingen

Terrasverwarming on-line kopen  • Een terrasoverkapping plaatsen? Vergelijken loont!

    Een terrasoverkapping plaatsen doe je niet zomaar. Het is immers een kleine investering. Om de beste kwaliteit aan de beste prijs te krijgen zit er maar één ding op: contact leggen met verschillende vakmannen. Via Terrasoverkapping-info.be kan je nu gratis online offertes aanvragen bij vakmannen uit jouw regio.
    Vraag hier vrijblijvend offertes aan bij verschillende specialisten in terrasoverkappingen en zonwering.