Terrasscherm

Tegelijkertijd een voordeel en nadeel van een terrasoverkapping is het open karakter ervan. Leuk, omdat je meer voeling krijgt met de natuur en je tuin. Minder leuk, omdat de buren of toevallige passanten je zomaar kunnen afluisteren, je heel wat wind verduren kan krijgen en omdat er nog steeds zonlicht langs de zijkanten kan priemen.
Gelukkig hoeven we een oplossing niet te ver te zoeken en kan je gewoon gebruik maken van een terrasscherm.
Aangezien er enkele verschillende mogelijkheden zijn, verduidelijken we ze hieronder.

terrasscherm

Mogelijkheden met terrasscherm

Een terrasscherm bestaat in alle vormen en maten.
Het is dan ook niet ongebruikelijk dat een terrasscherm eigenlijk gewoon een tuinscherm is die naast of voor de terrasoverkapping wordt geplaatst.
Afhankelijk van het materiaal, heeft dit tuinscherm geluidsopslorpende eigenschappen, waardoor je conversaties niet meer hoorbaar zijn voor anderen.
Aangezien een terrasscherm meestal dient voor wind en extra zonlicht te weren is een tuinscherm een ideale oplossing.
Het nadeel van een tuinscherm is wel dat het vast staat. Het kan dus mogelijk je terrasoverkapping ontsieren.

Wil je dat niet? Kies dan voor een oprolbaar terrasscherm of een verschuifbaar terrasscherm.terrasscherm

Een oprolbaar terrasscherm is in feite niets meer dan een doek die wordt opgerold in een staande paal die je naast je terrasoverkapping bevestigd. Vervolgens kan je die uitrollen en vasthaken aan een muur of een steunpaal van je terrasoverkapping.
Deze oprolbare variant zal weinig doen aan privacy, maar is perfect om wind en zon tegen te houden.

Het verschuifbare terrasscherm vereist iets meer werk.
Dit is in feite een vaste structuur op wieltjes die je desgewenst kan verslepen. Voor privacy scoort het iets beter dan een oprolbaar systeem, maar voor wind- en zonwering scoort het uitstekend.

Vind je privacy heel belangrijk? Kijk dan eens naar steenkorven of schanskorven. Deze sierelementen zijn metalen roosters die gevuld zijn met keien of stenen. Door hun dikte en vormgeving zorgen zij voor een uitstekende geluidswering, zonwering én windwering.  • Een terrasoverkapping plaatsen? Vergelijken loont!

    Een terrasoverkapping plaatsen doe je niet zomaar. Het is immers een kleine investering. Om de beste kwaliteit aan de beste prijs te krijgen zit er maar één ding op: contact leggen met verschillende vakmannen. Via Terrasoverkapping-info.be kan je nu gratis online offertes aanvragen bij vakmannen uit jouw regio.
    Vraag hier vrijblijvend offertes aan bij verschillende specialisten in terrasoverkappingen en zonwering.