Terrasoverkapping met glas: foto’s en inspiratie

Originele ideetjes voor een terrasoverkapping uit glas nodig? Bekijk onderstaande afbeeldingen, voorzien van een woordje uitleg!
Heb jij nog leuke overkappingen gezien? Neem een foto en stuur ze ons door!

terrasoverkapping glasterrasoverkapping glas

Afbeelding links: Een aluminium terrasoverkapping die kan worden omgebouwd tot een volwaardige veranda. Met behulp van schuiframen (die in- en uitneembaar zijn.), kan je een volwaardige veranda maken. Extra isolatie is dan wel een must.

Afbeelding rechts: Nog een voorbeeld van een omgevormde terrasoverkapping. Aan de linkerzijde zie je een glazen wand. Net zoals bij de rest van de terrasoverkapping, kan ook in de andere delen een glazen paneel worden geschoven.
Het dak van deze terrasoverkapping is gemaakt uit beveiligingsglas. Dit is uit voorzorg voor hagel en zelfs loskomende dakpannen.

 

terrasoverkapping glasterrasoverkapping glas

Afbeelding links: Een vrij eenvoudige aluminium constructie met glazen dakplaten. Zoals je ziet is er voldoende ondersteuning nodig voor glas. Indien er geen gelijkaardige verdeling is, ontstaat er te veel druk waardoor de glasplaten eenvoudig zouden kunnen breken.

Afbeelding rechts: Een PVC constructie met glazen panelen. Doordat de gevel van het huis vrij laag is, werd gekozen voor het achterste deel van de overkapping over het dak te hangen. Tussen de PVC draagbalken werd glas geschoven, dat lichtjes naar beneden helt. Zo kan regenwater eenvoudig afvloeien.

 

terrasoverkapping glasterrasoverkapping glas

Afbeelding links: Eenvoudige, rechthoekige constructie met glazen dak. Boven het glas kan ook nog een zonnescherm worden uitgerold voor mocht er te veel zon zijn. Een terrasoverkapping met glas is immers geen ideale zonwering.

Afbeelding rechts: Nogmaals een aluminium constructie met een zonnescherm om een te veel aan zon weg te cijferen. Ditmaal werd het zonnescherm onder de overkapping aangebracht. Dit is een goed idee, omdat de regen -of andere weersinvloeden- zo niet aan het zonnescherm kunnen.

 

 

terrasoverkapping glasterrasoverkapping glas

Afbeelding links: Persoonlijk een van onze favorieten. Een mix van een zonnescherm met een terrasoverkapping. De gebogen steunbalken raken de grond niet, maar zijn enkel gemonteerd aan de gevel. Voorzien van een sterk, glazen dak dienen ze als afdak. Onder het glazen dak is een oprolbaar doek, die kan worden uitgeschoven wanneer er te veel zon is.

Afbeelding rechts: Een gigantische aluminium terrasoverkapping met een mat, glazen dak. Het zonlicht komt nog steeds door dit glas, maar is al voor een groot deel gefilterd. Hierdoor krijg je minder last van verblindend zonlicht. De warmte blijft wel door filtreren, dus het is geen slecht idee om ook te kiezen voor een zonnescherm of doek.
Zoals je ook kan zien, lopen de dwarsbalken hier nog een beetje over de steunbalken. Hierdoor kan het glas ook lichtjes overhellen, wat dan weer een speciaal effect creëert.

 

terrasoverkapping glasterrasoverkapping glas

Afbeelding links: Houten constructie met één grote glasplaat op de top.

Afbeelding rechts: Aluminium terrasoverkapping met glasdak. De steunbalken en dwarsbalken zijn in een mal gegoten waardoor ze er enigszins rond uit zien. Door wit te combineren met glas, krijg je een vrolijke en warme uitstraling van je terrasoverkapping.

 

terrasoverkapping glasterrasoverkapping glas

Afbeelding links: Een houten pergola met een unieke vorm. Hierdoor kan het glasdak ook op een andere manier worden aangebracht. In niet te grote vierkanten wordt het gewicht evenredig verdeelt, waardoor er geen al te grote druk op het glas komt te zitten.

Afbeelding rechts: Voor de mensen met een iets klassiekere smaak is er ook nog een terrasoverkapping met smeedijzer. Tussen de smeedijzeren dwarsbalken wordt glas gekneld.  • Een terrasoverkapping plaatsen? Vergelijken loont!

    Een terrasoverkapping plaatsen doe je niet zomaar. Het is immers een kleine investering. Om de beste kwaliteit aan de beste prijs te krijgen zit er maar één ding op: contact leggen met verschillende vakmannen. Via Terrasoverkapping-info.be kan je nu gratis online offertes aanvragen bij vakmannen uit jouw regio.
    Vraag hier vrijblijvend offertes aan bij verschillende specialisten in terrasoverkappingen en zonwering.