Terrasoverkapping met doek: foto’s en inspiratie

We gaven je al heel wat voorbeelden van aluminium, hout en PVC terrasoverkappingen en nu is het ook de beurt aan terrasoverkapping met een PVC doek.
Hieronder vind je enkele mooie voorbeelden die jou misschien wel inspireren!

Interesse in een schaduwdoek als alternatief? Je kan ze goedkoop online aanschaffen. Mogelijkheden vanaf €23,99!

Bijna al deze terrasoverkappingen zijn geplaatst bij klanten die gebruik hebben gemaakt van onze gratis offertedienst voor terrasoverkappingen.

terrasoverkapping doekterrasoverkapping doek

Afbeelding links: Deze losstaande terrasoverkapping (of pergola) heeft een aluminium frame. Zoals je ziet zijn er ook enkele dwarsbalken aan de bovenkant. Die werden enerzijds geplaatst voor de constructie te versterken, anderzijds was het een keuze voor de vormgeving. Zonder de dwarsbalken zou de terrasoverkapping immers een beetje leeg zijn geweest.
Het doek kan eenvoudig worden open- en toe geschoven met behulp van een trekkoord.

Afbeelding rechts: Deze terrasoverkapping leunt tegen de gevel van de woning. De constructie is volledig uit hout gemaakt. Om het een beetje een speciale toets te geven, werd gekozen voor licht krommende steunpalen. Hierdoor wordt de eerder klassieke, donkeren houten constructie omgetoverd tot een hedendaagse terrasoverkapping.

 

terrasoverkapping doekterrasoverkapping doek

Afbeelding links: Een aluminium constructie die tegen de gevel leunt. Om het strakke te doorbreken, werd ook hier gekozen voor een terrasoverkapping met licht gebogen steunpalen. Bij deze terrasoverkapping met doek zie je ook dat het bovenste deel van de constructie licht helt.
Het doek dat hier werd gebruikt is in feite een oprolbaar doek, die automatisch in en uit kan worden geschoven. Wanneer het niet in gebruik is, komt het doek in een bak bovenop de gevel te zitten.

Afbeelding rechts: Deze houten constructie oogt klassiek. Omdat de terrasoverkapping zo breed was, was het onmogelijk om slechts met één doek te werken. Als oplossing werd bedacht om een tussenschot in de terrasoverkapping aan te brengen, zodat er twee aparte doeken over de terrasoverkapping konden worden gespannen. Net zoal de linkerafbeelding wordt ook hier gebruik gemaakt van een automatisch en oprolbaar doek.

 

doek terrasoverkappingterrasoverkapping doek

Afbeelding links: Een doek terrasoverkapping geplaatst in het buitenland. Om de stijl van de woning niet te veel te onderbreken werden steunpalen gebruikt in hetzelfde materiaal als de woning. Daartussen lopen aluminium geleiders die het automatische doek in de juiste richting uitsturen.

Afbeelding rechts:

Een gewaagde pergola. De eenvoudige metalen constructie wordt in dit geval opgefleurd door het golvende, gele doek. Om het doek niet te zwaar te maken, werd gekozen voor drie aparte delen. Zo kunnen deze -indien nodig- eenvoudig worden weggenomen en opgeborgen.

 

terrasoverkapping doekterrasoverkapping doek

Afbeelding links: Een eerder modern ogende terrasoverkapping. De licht hellende constructie heeft een doek die tussen de dwarsbalken komt te zitten eens ze wordt opengeschoven. Deze versie is automatiseerbaar.

Afbeelding rechts: Doordat het doek te zwaar zou zijn, werd ook hier gekozen om het doek op te splitsen in drie gelijke delen. Via een speciaal systeem dat nog het best te vergelijken is met een accordeon, wordt het doek mooi uitgerold en terug opgeborgen.

 

terrasoverkapping doekterrasoverkapping doek

Afbeelding links: Een klassieke variant van de terrasoverkapping met doek. Een lichte, golvende stof zorgt voor verkoeling in deze kleine tuin.

Afbeelding rechts: Zoals je ziet kunnen ook grotere constructies perfect worden voorzien van een doek terrasoverkapping. Doordat het doek te zwaar zou zijn om manueel weg te bergen, werd hier wel gekozen voor automatisatie.

 

terrasoverkapping doekterrasoverkapping doek

Afbeelding links: Nog een grote constructie, dit maal met een niet-hellend dak. Het doek werd opgesplitst in drie gelijke delen om eenvoudiger open en toe te schuiven. Zoals je misschien ook kan zien, is deze stof van een veel lichter materiaal gemaakt en is het dus wel noodzakelijk om weg te halen eens regen en onweer op komst zijn.

Afbeelding rechts: Een terrasoverkapping in combinatie met een zonnescherm. Boven de gevel werd een kast geplaatst met daarin een opgerold zonnescherm. Wanneer het zonnescherm uit de kast komt gerold, geleidt de stof mooi tussen de aluminium geleiders die tegelijkertijd ook deel uitmaken van de aluminium constructie.  • Een terrasoverkapping plaatsen? Vergelijken loont!

    Een terrasoverkapping plaatsen doe je niet zomaar. Het is immers een kleine investering. Om de beste kwaliteit aan de beste prijs te krijgen zit er maar één ding op: contact leggen met verschillende vakmannen. Via Terrasoverkapping-info.be kan je nu gratis online offertes aanvragen bij vakmannen uit jouw regio.
    Vraag hier vrijblijvend offertes aan bij verschillende specialisten in terrasoverkappingen en zonwering.