Terrasoverkapping in Antwerpen: gratis prijsoffertes en meer info

terrasoverkapping antwerpen

’s Zomers lekker in de schaduw en op grijze dagen lekker beschut tegen weer en wind? Dat heb je als je een terrasoverkapping aanschaft. Een terrasoverkapping is een verlengstuk van je huis, waar je bijna het hele jaar door plezier van hebt. Zoek je een terrasoverkapping in de provincie Antwerpen? Wij kunnen je vrijblijvend diverse offertes toesturen. Natuurlijk is dat ook helemaal gratis.
Wie weet staat er binnenkort in jouw tuin een prachtige nieuwe terrasoverkapping te pronken.

  Naam + Voornaam

  Straat + huisnummer

  Postcode

  Gemeente

  Email adres

  Telefoonnummer

  Materiaal overkapping?

  Beschrijf de uit te voeren werken zo gedetailleerd mogelijk.

  De persoonlijke gegevens die je deelt worden door Terras-overkappingen.be doorgestuurd naar externe bedrijven die jouw offerte zullen behandelen. Jouw persoonlijke gegevens zullen nooit voor andere doeleinden worden gebruikt. Wil je je aanvraag aanpassen, verwijderen of heb je vragen? Contacteer ons dan via Offerte@terrasoverkapping-info.be. Lees hier meer over ons privacy beleid en onze gebruikersvoorwaarden.

  Wat is een terrasoverkapping?

  Simpel gezegd is een terrasoverkapping een afdak met staanders die aan de gevel van de woning is gemonteerd of elders los staat. Terrasoverkappingen zijn er echter in zeer veel verschillende uitvoeringen. Je kunt ze kopen van heel eenvoudig tot erg luxueus. Daarbij kunnen terrasoverkappingen van verschillende materialen gemaakt zijn. Woon je in de regio Antwerpen en ben je op zoek naar een terrasoverkapping? Er zijn hier veel vakmensen waar je een offerte kan vragen voor een terrasoverkapping in Antwerpen. Onze offertedienst kan dit snel en vrijblijvend voor je regelen.

  Waarom een terrasoverkapping?

  Een terrasoverkapping is een extra ruimte bij het huis, waar je overdekt buiten kunt zitten. Een groot deel van het jaar is het namelijk mogelijk om te genieten van een overkapping. In het voor- en najaar zit je lekker beschut tegen de wind en regen, terwijl je in de zomermaanden lekker koel in de schaduw zit. Je kan gerust stellen dat een degelijke en duurzame overkapping een absolute meerwaarde voor het huis is.

  terrasoverkapping Antwerpen Belgie

  Terrasoverkapping Antwerpen: de voordelen

  • Een terrasoverkapping biedt een goede bescherming tegen de zon. Daarbij kan je altijd zelf bepalen of en hoeveel zonlicht je wilt. Dit is bijvoorbeeld bij een zonnescherm niet het geval.
  • Het dak van een terrasoverkapping is bestendig tegen UV-stralen. Dit is beter voor je huid, maar ook tuinmeubels zullen minder snel verkleuren.
  • Een terrasoverkapping is in het algemeen snel geplaatst. Een goede vakman kan een terrasoverkapping in Antwerpen op een vakkundige manier binnen één tot twee dagen plaatsen.
  • Ook bij minder goede weersomstandigheden zit je goed onder een terrasoverkapping. Je hebt geen last van regen of andere neerslag en zit beschut tegen de wind. Met terrasverwarming is het zelfs mogelijk om in de winter onder de overkapping te zitten.
  • Terrasoverkappingen zijn er in verschillende uitvoeringen. Zo vind je altijd wel een stijl (bijvoorbeeld klassiek, modern of industrieel) die bij jouw woning en ook bij de tuin past.
  • Je kunt van een terrasoverkapping op den duur een echte veranda maken. Dit doe je door zijwanden en voorwanden met of zonder schuifdeur te monteren. Dan geniet je echt het hele jaar door van je overkapping.
  • Een terrasoverkapping gaat bijzonder lang mee. Als je kiest voor goede materialen en je onderhoudt de overkapping goed dan kan je tientallen jaren hiervan genieten.
  • Een terrasoverkapping is er voor iedere portemonnee. Bij elk budget is wel een overkapping te vinden en je kunt de overkapping zo duur maken als je zelf wilt.
  • Voor het bouwen van een terrasoverkapping heb je geen vergunning nodig. In sommige gevallen zijn er wel een aantal voorwaarden. Een goede vakman informeert je daarover en zal tips geven indien nodig.

  Terrasoverkapping Antwerpen: de nadelen

  • Als je echt een goede, degelijke terrasoverkapping wilt die ook nog eens erg duurzaam is dan ben je in het algemeen wel een fors bedrag kwijt (zie hiervoor ook de alinea ‘prijzen’). Daar staat tegenover dat een dergelijke overkapping ook heel lang meegaat, dus de prijs per jaar valt best mee.
  • Op echt slechte dagen is het niet heel aangenaam om onder een terrasoverkapping te zitten. Als je geen echt buitenmens bent, zal je een overkapping dan (te) weinig gebruiken en dat is zonde.
  • Een terrasoverkapping kan een behoorlijk deel van de tuin opslokken. Vraag je dus eerst af of je de ruimte hebt in de tuin voor een overkapping en deze ruimte ook kunt missen.

  Heb je na het lezen van de voor- en nadelen een afweging gemaakt en wil je ook een mooie terrasoverkapping in jouw tuin? Onze offertedienst kan heel snel meerdere offertes opstellen voor een terrasoverkapping in Antwerpen.

  Antwerpen terrasoverkapping

  De verschillende materialen

  Terrasoverkappingen kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn. Al deze materialen hebben weer hun eigen voor- en nadelen en kenmerken. We noemen hier de meest voorkomende en populaire materialen.

  • Een terrasoverkapping van hout

  Hout is nog steeds een zeer populair materiaal om een overkapping van te maken. Zeker de helft van het aantal tuinoverkappingen die jaarlijks geplaatst wordt, is van hout gemaakt. Het grote voordeel van hout is dat het gunstig geprijsd is. Daarnaast is het gemakkelijk te bewerken en snel te monteren. Hout heeft een warme en natuurlijke uitstraling en past heel goed bij een landelijke omgeving. Echter, hout misstaat bij geen enkele woning, of deze nu modern of klassiek is. Het nadeel van hout is dat het kan rotten en schimmels en insecten aantrekt. Goed onderhoud is dus wel belangrijk bij een houten terrasoverkapping.

  • Een terrasoverkapping van aluminium

  Aluminium is een sterk, maar toch licht materiaal en daarom uiterst geschikt om een terrasoverkapping van te maken. Daar komt nog eens bij dat aluminium zeer duurzaam is en zeker 25 jaar meegaat. Een groot voordeel van aluminium is dat dit geen onderhoud nodig heeft. Je hoeft aluminium niet te verven, of in de was te zetten, want het roest namelijk niet. In tegenstelling tot het verleden zijn terrasoverkappingen van aluminium in diverse kleuren te koop. Het nadeel van aluminium is dat het behoorlijk prijzig is, maar daar staat de lange levensduur weer tegenover.

  • Een terrasoverkapping van kunststof

  Het is ook mogelijk om een terrasoverkapping van kunststof te nemen, maar dit geldt alleen voor het dak. De steunpalen en de leggers zullen van andere materialen gemaakt zijn, zoals hout of aluminium.
  Meestal is een kunststof overkapping gemaakt van pvc of polycarbonaat. Het voordeel hiervan is dat het relatief goedkope materialen zijn die gemakkelijk bewerkbaar zijn. Zowel pvc als polycarbonaat is een bijzonder licht, maar ook heel sterk materiaal. Het nadeel van kunststof is dat het gevoelig is voor krassen (als er eens een tak op valt, kan dat krassen geven). Ook trekt het mos, stof en algen aan, waardoor je kunststof regelmatig moet reinigen.

  • Een terrasoverkapping van glas

  Een terrasoverkapping die helemaal uit glas bestaat, is onmogelijk. De constructie zou niet stabiel genoeg zijn en daarom hebben we het alleen over het dak van de overkapping. Glas is een heel fijn materiaal voor een terrasoverkapping, omdat het een hele mooie uitstraling geeft. Als je kiest voor hoogrendementsglas profiteer je op de warmere dagen van deze goede isolerende werking. Daarbij laat glas het zonlicht 100 procent door, dus je profiteert maximaal van ieder zonnestraaltje die op de overkapping valt. In de zomer helpt datzelfde hoogrendementsglas tegen te warme temperaturen onder de terrasoverkapping. Toch is het geen slecht idee om ook voor lamellen of een doek als extra zonwering te opteren.

  Wil je weten welk type terrasoverkapping het beste bij jouw woning past? Wij kunnen je de juiste informatie en offerte geven over ieder type terrasoverkapping in de provincie Antwerpen.

  terrasoverkappingen antwerpen

  Terrasoverkapping Antwerpen: de prijzen

  Het is onmogelijk om voor iedere terrasoverkapping een exacte prijs te geven. Daarvoor zijn er te veel factoren die een rol spelen. Denk maar eens aan de grootte, het materiaal, de arbeidsuren enzovoort. Wat we wel kunnen doen, is richtprijzen geven. Zo heb je een beetje het idee hoeveel geld je kwijt bent aan een terrasoverkapping. Alle door ons genoemde prijzen zijn inclusief btw en exclusief plaatsing. Om het overzichtelijk te houden, geven we de prijzen per materiaalsoort van de overkapping.
  Wil je graag een exacte prijs? Doe dan beroep op onze offertedienst. Een offerte voor een terrasoverkapping in Antwerpen ontvangen is helemaal gratis en vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast.

  • Terrasoverkapping hout: prijs

  De prijs van een terrasoverkapping van hout is voornamelijk afhankelijk van de houtsoort. Hoe duurder de houtsoort is, hoe duurder de overkapping ook wordt. Daarbij wordt de kwaliteit natuurlijk wel steeds beter. Hardhout heeft de beste kwaliteit: hier heb je geen onderhoud aan en het gaat een leven lang mee. Een terrasoverkapping van een goedkope houtsoort heb je al voor 500 euro. Als je een betere houtsoort neemt, dan moet je rekenen op ongeveer 1000 tot 1500 euro. Voor een terrasoverkapping van hardhout moet je zeker 3000 tot 5000 euro neertellen.

  • Terrasoverkapping aluminium: prijs

  De prijzen voor een terrasoverkapping van aluminium beginnen bij ongeveer 1000 euro, maar dan heb je nog niet heel veel bijzonders. Voor een goede en mooie aluminium overkapping moet je rekenen op een bedrag om en bij de 2000 euro. De luxere modellen, uitgevoerd met bijvoorbeeld een elektrisch schuifdak, kosten 3000 euro en meer. Welke prijs je ook betaalt, met een terrasoverkapping van aluminium heb je altijd een duurzame, degelijke en onderhoudsvrije overkapping.

  • Terrasoverkapping kunststof: prijs

  Een terrasoverkapping van kunststof kost ongeveer 1000 euro. Dan heb je een goed en degelijk exemplaar, waar je jaren mee vooruit kan. De prijzen voor een terrasoverkapping van polycarbonaat liggen trouwens iets hoger dan die van pvc. Wil je een luxere uitvoering van een overkapping van kunststof? Dan ga je toch al snel richting de 2000 of 3000 euro. Ook hier geldt eigenlijk dat je deze zo duur kunt maken als je zelf wilt.

  • Terrasoverkapping van glas: prijs

  De prijs van een glazen overkapping is vooral afhankelijk van de soort glas die je neemt. In principe is het zo dat een hogere de isolerende waarde van het glas ook een hogere prijs met zich meebrengt. Een overkapping van glas is dan ook niet goedkoop. De minimale prijs die je hiervoor betaalt, ligt rond 3500 euro (met een aluminium constructie komt hier nog 1500 euro bij). Omdat glas een zwaar materiaal is, kan het verstandig zijn om dubbele steunpalen te nemen. In dat geval is de prijs van een glazen overkapping ongeveer 4500 euro. Maar je hebt dan wel een duurzame en qua uitstraling een schitterende terrasoverkapping.

  Wil je weten wat de exacte prijs is van de terrasoverkapping zoals jij deze graag wilt realiseren? Vraag gerust een offerte bij ons aan voor een terrasoverkapping in Antwerpen.

   Naam + Voornaam

   Straat + huisnummer

   Postcode

   Gemeente

   Email adres

   Telefoonnummer

   Materiaal overkapping?

   Beschrijf de uit te voeren werken zo gedetailleerd mogelijk.

   De persoonlijke gegevens die je deelt worden door Terras-overkappingen.be doorgestuurd naar externe bedrijven die jouw offerte zullen behandelen. Jouw persoonlijke gegevens zullen nooit voor andere doeleinden worden gebruikt. Wil je je aanvraag aanpassen, verwijderen of heb je vragen? Contacteer ons dan via Offerte@terrasoverkapping-info.be. Lees hier meer over ons privacy beleid en onze gebruikersvoorwaarden.