Moderne terrasoverkappingen

Het is altijd leuk om een beetje inspiratie op te doen aan de hand van foto’s. Moderne terrasoverkappingen kunnen uit ieder materiaal worden gemaakt, want ieder materiaal kan een moderne uitstraling krijgen.
Het gaat hem bij een moderne overkapping vooral om het eenvoudige. Hoe eenvoudiger, hoe moderner de terrasoverkapping oogt.

Rondingen kunnen, maar worden erg beperkt gehouden. Meestal wordt een moderne terrasoverkapping dan ook duidelijk gekenmerkt door strakke lijnen en eenvoudige kleuren.

Hieronder zie je duidelijk wat we daarmee bedoelen. Iedere foto wordt telkens bijgestaan van een kleine omschrijving. Mocht je een bepaalde terrasoverkapping erg mooi vinden, dan kan je zo precies vermelden hoe jouw terrasoverkapping er mag gaan uitzien.

moderne-terrasoverkapping-voorbeeld1moderne-terrasoverkapping-voorbeeld2

 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding links: Een prachtige terrasoverkapping uit aluminium. De draagbalken en steunbalken liggen op een hoek van 90 graden op elkaar. Om een ‘clean’ en erg modern effect te creëren werd er geen gebruik gemaakt van extra rondingen, tierlantijntjes of andere versieringen. De donkere kleur van het aluminium accentueert de witte crepi van het huis.

Afbeelding rechts: Deze losstaande terrasoverkapping (pergola) is terug erg eenvoudig. Toch zie je dat aan het lamellen dak enkele versieringen zijn opgehangen. Je hoeft dus niet alle extra’s achterwege te laten om een moderne terrasoverkapping te krijgen.
Een terrasoverkapping met lamellen wordt over het algemeen als een moderne overkapping beschouwd. In dit geval is de terrasoverkapping uit zwart aluminium.

moderne-terrasoverkapping-voorbeeld3moderne-terrasoverkapping-voorbeeld4

 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding links: Een rijtjewoning in de binnenstad kan zeker wel een terrasoverkapping hebben. Deze moderne woning moet natuurlijk wel zijn stijl laten doorlopen. Daarom werd gekozen voor een eenvoudige, aluminium, constructie in dezelfde kleur als de kozijnen van de ramen en deuren. Om de terrasoverkapping iets verder te accentueren werd de klimplant over de lamellen geleid.
Bij deze terrasoverkapping is de zonwerende functie erg beperkt. De lamellen zijn hier immers niet te sluiten of te openen. Door de begroeiing zal er wel een schaduwoppervlak worden gemaakt, maar bij slecht weer kan niet onder dit afdak worden gezeten.

Afbeelding rechts: Aluminium is een veel gekozen materiaal bij terrasoverkappingen. Dat komt voornamelijk door de sterke eigenschappen en het zeer beperkte onderhoud. Deze moderne terrasoverkapping zou even goed in hout of PVC zijn vervaardigd. De erg eenvoudige constructie is wederom een rechtlijnig frame, maar dit keer werd ook gewerkt met een zonwerend doek in een ander kleur. Zwart en wit doen het altijd goed tezamen. Zeker in een moderne setting.

 

moderne-terrasoverkapping-voorbeeld6moderne-terrasoverkapping-voorbeeld5

 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding links: Een veel drukkere terrasoverkapping, maar nog steeds met een moderne uitstraling. Hier werd gekozen voor een aluminium frame met houten lamellen. Het dak is volledig waterdicht doordat de houten lamellen gewoon op het dak werden gekleefd. Hierdoor krijg je een mooi, verzorgd effect. Het nadeel is wel dat de lamellen niet kunnen worden open of dichtgedraaid.
Langs de zijkanten werd gekozen voor vaststaande lamellen met een vrij grote opening. Hierdoor wordt de zon deels tegengehouden maar kan het licht nog steeds door. Ook tegen wind zijn deze zijpanelen hulpvaardig.

Afbeelding rechts: Aluminium constructies hoeven niet altijd donkerkleurig te zijn om zowel bij je huis te passen als modern te zijn. Crèmekleuren of aardetinten passen goed bij een cottage woning en kunnen tegelijkertijd nog steeds modern zijn.
Om een te druk kleurenpalet te vermijden werden slechts twee erg gelijklopende kleuren gebruikt.

Tips voor een moderne terrasoverkapping

Moderne terrasoverkappingen zijn vaak erg eenvoudig, zoals je op de foto’s kan zien. Vermijd dan ook te veel fantasietjes en versieringen. Je mag gerust enkele persoonlijke toetsen toevoegen, maar zorg er dan wel voor dat ze bij de overkapping passen. Neem bijvoorbeeld versieringen die gelijkaardige kleuren hebben of niet te veel in het oog vallen.

Erg belangrijk om je terrasoverkapping modern te houden is ook de ‘inrichting’.
Vermijd een allegaartje van meubels en kies in plaats daarvan eerder voor strakke tuinmeubelen. Je mag zeker met kleur werken, maar probeer het simpel te houden. Een kleurenpalet van meer dan drie kleuren wordt al gauw een beetje druk.  • Een terrasoverkapping plaatsen? Vergelijken loont!

    Een terrasoverkapping plaatsen doe je niet zomaar. Het is immers een kleine investering. Om de beste kwaliteit aan de beste prijs te krijgen zit er maar één ding op: contact leggen met verschillende vakmannen. Via Terrasoverkapping-info.be kan je nu gratis online offertes aanvragen bij vakmannen uit jouw regio.
    Vraag hier vrijblijvend offertes aan bij verschillende specialisten in terrasoverkappingen en zonwering.